Voordelen gebruik infrarooddeken

In een traditionele sauna genereert een oven temperaturen tussen de 80 en 100 graden Celsius, vaak gecombineerd met vocht. De opwarming van het lichaam gebeurt hier door inductie van de warme omgevingslucht. In een sauna bevat het transpiratievocht hoofdzakelijk water. De saunagang duurt ongeveer anderhalf uur, afgewisseld met koude douches/baden.

Werking Infrarooddeken

Door de werking van de carbon wires (deze zenden het infrarood uit) bekomt men in de infrarooddeken een diepgaande warmte die als het ware vanuit het lichaam komt. Het grote voordeel van de infrarooddeken is de doeltreffende ontgifting. Naast water bevat het zweet ook vet, cholesterol en allerhande gifstoffen.

Voordelen Infrarooddeken

Verhitting van het huidweefsel bevordert metabolische processen. Grotere cellulaire energie productie werkt helend en herstellend. Virussen, tumors en overige bacteriële giftige stoffen geladen cellen zijn zwakker dan normale, gezonde cellen. Ze zijn vaak niet bestand tegen opwarming en hitte vandaar dat het opvoeren van de lichaamstemperatuur de heling van infectie bevordert. “Hyperthermia”- of koortstherapie helpt het bestrijden van infecties. Ons lichaam ontwikkeld koorts om de metabolische functies te bevorderen en ziektekiemen te vernietigen, eenzelfde effect wordt bereikt met de infrarooddeken.

Gebruik van de infrarooddeken bevordert de bloedcirculatie en belucht de weefsels. Het opent de luchtwegen en reinigt de schedelholtes. Het huidorgaan van de meeste mensen is doorgaans erg inactief. De meeste mensen zweten vrijwel nooit en door het dragen van gesloten, luchtdichte en syntetische kleding krijgt onze huid maar weinig kans om goed te ‘ademen’. Daarnaast dragen verschillende zaken zoals bijvoorbeeld een zittend leven en beschadiging van de huid door zon/uv straling verder bij aan het inactiveren van de natuurlijke functie van onze huid. Ook het gebruik van honderden verschillende chemicaliën verborgen in lotions, zepen, crèmes en deodorants, verschillende schoonmaak en chemische residuen uit bijvoorbeeld badwater schaden onze huid vrijwel dagelijks.

Met herhaaldelijk gebruik herstelt de huid langzaam van bovenstaande schadelijke invloeden. Een infrarooddeken verwijderd toxische chemicaliën en metalen sneller en effectiever dan enige andere methode. Een regelmatig +/- 40 minuten gebruik van de infrarooddeken is dan ook een gezonde gewoonte.

Hoewel compleet ongevaarlijk, is het raadzaam een geneesheer te raadplegen indien uw gezondheid twijfel mogelijk maakt omtrent het gebruik van de infrarooddeken. Zwangere vrouwen, personen onder invloed van sterke geneesmiddelen of wanneer men ernstige spierontstekingen heeft, wordt het afgeraden om van de infrarooddeken gebruik te maken.

Reacties zijn gesloten.