Reviews

Voor het plaatsen van een persoonlijke gebruikerservaring scroll je helemaal naar beneden.

113 reacties:

 1. Hallo via mijn schoonzus ben ik bij jullie terecht gekomen…had last v spieren tussen mijn schouders
  werd er wakker van !
  Gisteren vd eerste keer op de stoeldeken gelegen
  en het was heerlijk !
  Ik voelde heel ontspannen aan ook mijn schouders!
  Ben er erg blij mee hartelijk dank !
  Grtjz Petra

 2. Na enig zoekwerk op internet vond ik de site van infrarooddeken.nl . Ik heb toen contact opgenomen met Paul en Petra die mij vertelden dat ik eerst een deken mocht proberen, toen ik die probeer deken op ging halen ben ik door hen ook heel fijn geholpen.
  Sinds een paar weken gebruik ik nu de infrarooddeken en ik heb er heel veel baat bij.
  Ik heb de ziekte van Bechtrew en Artritis, ik heb daar veel pijn van gehad, maar nu met gebruik van de infrarood deken is dit aanzienlijk minder met de pijn, en ben ik ook soepeler met bewegen.
  Paul en Petra, heel hartelijk bedankt voor de goede service, ik ben heel blij met mijn deken.
  Gr. Anneke van Alphen

 3. Ik heb nu mijn 2e deken in de stoel aangeschaft.De eerste deken was aan vervanging toe, en ik heb ook niet geaarzeld om een 2e aan te schaffen.Ik heb op advies van mijn arts deze stoeldeken aangeschaft en ik zit er iedere dag gemiddeld 1,5 uur in.Mijn schildklier werkt te langzaam, ik heb daar wel medicijnen voor,maar ben snel koud.Ik heb ook een dieet omdat ik last heb van allergieën.Ik heb ook last van reuma,als ik mijn diëet niet goed houd, krijg ik last van de reuma en van nek en rugklachten.Deze deken zorgt voor afvoer van afvalstoffen, en samen met mijn diëet is deze deken een echte weldaad voor mijn gezondheid.Zeker aan te bevelen!Geniet ervan!

 4. Carla Kneepkens

  De Infrarood deken is een geweldige keuze ivm mijn artrose, spier en zenuwpijn.
  Pijnklachten zijn duidelijk verminderd en de spieren zijn soepel.
  Het voelt heerlijk warm en het is heel relaxed.
  Tijdens de warme zomeravonden heb ik er geen gebruik van gemaakt ivm de hitte.
  De service is geweldig. Mijn kastje was defect en na een paar dagen kon ik een ander kastje ophalen.
  Voor iedereen met soortgelijke klachten raad ik de infrarood deken aan en bij Paul Luyben ben je zeker aan het goede adres.

 5. Cor van Heerde

  Ik geen reviews over de infrarooddeken, die gewoon top, maar over de infrarooddeken. nl van Paul en Petra Luyben.
  November 2018 gekocht, kastje defect, even een mail gestuurd direct belde hij terug om me een service aan te bieden, kastje opgestuurd, nieuwe de volgende dag binnen. Topservice waar ik blij van wordt, dit is ondernemen, dank je wel Paul en Petra.

 6. Deze infrarooddeken wordt al ruime tijd gebruikt in mijn afslankstudio/ sportstudio. Na het sporten een half uurtje relaxen in deze deken met een pakkingsbehandeling zorgt voor optimaal resultaat voor je body en mind.
  Pijnklachten verminderen en de huid structuur verbeterd. /Ook de service is zeer goed. Als je vragen hebt of een bestelling wilt plaatsen wordt je binnen 24 uur geholpen echt top

 7. wat fijn dat je de infrarood deken eerst kan uitproberen.En met resultaat.
  Ik heb fibromyalgie,en met het gebruik vd deken minder pijn
  Het is echt een weldaad voor je spieren.
  Na het gebruik voelt je lichaam relaxt aan.
  Dus echt een aanrader.

 8. Sinds kort diagnose fibromyalgie.
  Flink pijn ervan.
  Door de infrarood deken regelmatig te gebruiken knap ik steeds meer op.
  Kan meer aan qua pijnlijk spieren die heerlijk verwarmd worden.
  Echt een aanrader.

 9. Rienke de Buck

  Wij hebben op aanraden van een kennis de deken gekocht.
  Op zondag besteld en op dinsdag binnen.
  We hebben hem direct uitgeprobeerd en zijn helemaal fan,heerlijk.
  Ik heb spierreuma en artrose mijn man heeft artrose het is een heerlijk je lijf is weer soepel en de pijn minder.
  Een echte aanrader dus.

 10. Willeke van gurp

  Ik ben al jaren een tevreden gebruiker van de infrarood deken vooral omdat ik ook fybrio heb iedere avond als ik tijd heb lig ik er zeker ruim een uur in . even geen pijn maar rust in mijn spieren .een echte aanrader wat je geld dubbel waard is

 11. Ik gebruik de deken bij rugklachten, waardoor mijn rugspieren vaak verkrampen. Erg pijnlijk. Van de deken heb ik veel plezier: heerlijk ontspannend. Ik wil eigenlijk de bank niet meer af 😉 Prima!
  Het enige minpunt vind ik dat de trafo erg veel lawaai maakt; daar komt een harde elektrische zoem uit.

 12. Inmiddels 7 jaar intensief winter-gebruik van de stoeldeken is een genot en een verzachter van rugpijnklachten. Het gebruik is erg simpel en effectief. Inmiddels is de deken wel wat versleten, dus we gaan over op een nieuwe!

 13. Drie weken geleden heb ik mijn deken ontvangen, nadat ik de stoeldeken een week op proef had gehad. Bij elkaar gebruik ik de deken nu 4 weken en ik ben er erg over te spreken. Mijn lijf is soepeler. En als ik veel pijn heb van de arthrose en een uur in de deken ga liggen is de pijn duidelijk minder. Maar het verschijnsel waar ik het meest blij mee ben is dat de weegschaal een stukje vriendelijker is geworden. Ik ben in die 4 weken ongeveer 1,5 kilo kwijt en dat is me al jaren niet meer gebeurd. Dus u begrijpt dat ik een zeer tevreden gebruiker van de deken ben. Ik kan het een ieder aanbevelen.

 14. Heb de stoeldeken nu 5 weken na de eerste keer gebruiken had meteen warme voeten ik heb reume en fybromelogie een rugblessure. Ik gebruik nu nog maar de helft aan pijnstilling .en ik kan en doe meer op een dag .ik ben erg tevreden over de deken

 15. Ben zeker al 10 jaar gebruiker van een infrarooddeken van deze leverancier. De linten van het stoeldeken heb ik er af geknipt. Vond ze zo in de weg zitten. Mss een tip voor anderen. Ik gebruik het vnl. op een bed. Soms gebruik ik het op de bank maar dan blijft het toch liggen, kan je ev. een anti-slipmatje achter leggen. Heb gisteren een nieuw deken mogen ontvangen. Fijn dat ik alleen het deken kon bestellen. De rest doet het nog. Dankzij dit deken heb ik wat meer kwaliteit van leven. Hartelijk dank voor de service en het snelle opsturen. mvg

 16. Wat ben ik enthousiast over de infrarood warmtedeken ik had eerst een demo deken en heel snel al mijn eigen deken bestel ik kan hem warmpjes aan bevelen
  en bedankt voor de snelle levering

 17. In 2013 kreeg ik de diagnose fybromialgie. Van de reumaverpleegkundige kreeg ik folder van infrarooddeken.nl mee met daarbij de woorden dat er patiënten waren die er baat bij hadden. Dezelfde week nog een stoeldeken besteld. En wat ben ik er blij mee. Het gebeurt zelfs in de zomer dat ik m gebruik. Ik voel me er beter bij. En wat een prettige warmte geeft de deken. Nu heeft m’n transformator het na 4 jaar intensief gebruik begeven. Maar hij heeft z’n geld meer dan opgebracht. Enne vandaag gelijk een nieuwe besteld, want een paar dagen zonder…. eigenlijk kan ik m ook niet voor die paar dagen missen.

 18. Dit product verdient zoveel meer aandacht!!

  Sinds mijn 19e (nu 43) weet ik dat ik fibromyalgie heb. Altijd pijn en beperkt. “Je moet sporten” was/is het advies. In 24 jaar al vanalles uitgeprobeerd maar de ene na de andere blessure volgde. Ik heb altijd gewerkt (administratie) en heb veel hobby’s. Door dat fibromyalgie niet serieus werd (en veelal nog niet wordt) genomen en er te weinig over bekend was/is ben ik doorgegaan….
  Tot afgelopen zomer, toen was de batterij helemaal leeg. Ik ben ziek thuis, kan mijn huishouden, hobby’s en werk niet meer doen. Een glas vasthouden is nog teveel. Ik ben in de medische molen terecht gekomen waar “gelukkig” uit is gekomen dat er geen ernstige ziekte in mijn lichaam huist. “Gelukkig” met een dubbel gevoel..ontzettend veel pijn, moe en nergens meer toe in staat. Om de pijn enigszins te verzachten kom ik uiteindelijk uit op morfinepleisters en voor de (nog) heviger pieken een opiaat als aanvulling. De nodige behandelingen (ook alternatief) heb ik getest. Waarbij de therapeuten zelf de behandeling stopten omdat het niet aansloeg. Weer een stuk grond weg onder mijn voeten. WAT NU NOG?

  Toen ontdekten wij deze site. Zou het? Kan het?
  Wat blijkt, Petra en Paul bieden de mogelijkheid om de deken te testen. Sinds afgelopen zaterdag heb ik de deken in huis en maak er veelvuldig gebruik van. Ik kan al zo’n 2 jaar mijn linker arm niet meer boven schouderhoogte optillen. Na 5 dagen (10-12 sessies) merk ik verbetering. GEWELDIG.
  Ben ik pijn vrij? Nee
  Heb ik hoop? JA!
  Ik plak géén pleisters op het moment. (De laatste 3 maanden gedragen, met 2x een onderbreking van een paar dagen waarna ik “blij” was ze weer te plakken).

  De infrarood deken geeft warmte en ontspanning die zo belangrijk zijn voor de spieren. Ik ben nu nog aan het zoeken naar de juiste frequentie van gebruik maar ik ben ervan overtuigd dat ik daar het balans in ga vinden.

  Een héél verhaal, sorry hiervoor. Maar ik ben een fan!!

 19. Het nieuw “bakje” werd zonet geleverd. Meteen getest, alles werkt terug prima. Wat heb ik deze deken op die paar dagen gemist. Dank voor de goede service!
  Nu weet ik ook dat ik dit systeem niet meer kan missen, moet dus ook mee op reis!

 20. Dit had ik eerder moeten hebben/ontdekken…
  Ik ben een fibromyalgie patiënt die er elke dag voor knokt om te blijven werken en ik vecht ook om mijn hobby motorrijden niet te moeten opgeven….
  Ik heb deze stoeldeken een kleine maand en deze infraroodwarmte biedt wel degelijk verlichting. Op “slechte dagen” na mijn werkdag of in het slechtste geval voordat ik de werkdag begin.
  Helaas werkte “het bakje” vanmorgen niet meer, na contactname werd ik meteen zeer vriendelijk geholpen en men stuurt meteen een nieuw (België).
  Als dat geen service is! …Wordt vervolgd ….
  Ik hoop dat het snel in orde komt want ik zou deze deken niet meer willen missen!

  Ter info: ik ben op deze site terechtgekomen doordat er op het kabinet bij mijn therapeut een advertentie hing van een “infraroodkussen” en de voordelen hiervan, kostprijs 189 EUR.
  Ik gebruikte thuis wel zo’n infraroodlamp, maar dit werkt zéér plaatselijk en is echt niet handig.
  Ik had ook al geïnformeerd naar een infraroodcabine maar die vond ik te duur en eigenlijk heb ik daar geen plaats voor.
  Ik had nog nooit gehoord over een “kussen”. Ik zocht via het internet naar info. Zo kwam ik hier terecht, waar je een deken hebt ipv “een kussentje” voor een nog veel betere prijs 🙂

 21. Marieke Gijsberts Gezondheidspraktijk Siems 19 juli 2016

  Wat ben ik enthousiast over de infrarood warmtedeken. Dagelijks zet ik deze in bij mijn cliënten en ik moet zeggen met zeer goede resultaten. Mijn cliënten ervaren het als aangenaam, als helend. Pijntjes worden minder. Kortom een product waar jullie trots op mogen zijn.

 22. Petra Kersten

  Via deze weg wil ik jullie heel hartelijk bedanken voor de fijne snelle service het lenen van de infrarooddeken. Ik heb hem uit mogen proberen en nu een nieuwe besteld en ook al geleverd helemaal top. Ik kan niet meer zonder. Slaap beter zonder wakker te worden van pijn in mijn benen. Ik ben in de ochtend uitgerust en voel me stukken beter….

 23. Ik heb fibromyalgie, spierreuma en artrose.
  Sinds enkele dagen ben ik in het bezit van een infrarode stoeldeken.
  De bediening is heel eenvoudig en het resultaat fantastisch.
  Minder pijn en daardoor meer ontspannen.
  De warmte doet goed aan mijn pijnlijke spieren.
  Omdat de tijdsduur en de temperatuur ingesteld kunnen worden, is de deken helemaal naar je persoonlijke wensen te programmeren.
  Ik ben blij met deze aankoop!

 24. Emmanuel Huliselan

  Ruim een week geleden heb ik voor de verjaardag van mijn vrouw een stoeldeken gekocht. Mijn kinderen hebben het internet afgestruind om een geschikt geschenk te vinden. Na vele zoektochten voor een saunacabine is de keuze gevallen op de infrarood deken voor in de stoel. Hoe geweldig is dit. Praktisch en ieder moment inzetbaar ook voor mij.
  Iedere ochtend en avond wordt het in gebruik genomen. Na vele jaren van kersenpitten, warmwaterkruiken en elektrische dekens is deze deken een geschenk uit de hemel. Mijn vrouw heeft de afgelopen nachten rustig en heerlijk geslapen. Voor het eerst ben ik wakker geworden door haar gesnurk. Ze snurkt nl nooit.
  ’s Morgens hoef ik haar niet eerst te masseren en heeft ze veel minder pijn. Ze staat uitgeruster en dus ook vrolijker uit bed. Na een poosje in de deken gaat ze weer actiever de dag beginnen.
  Voor mij is het een verademing dat ze zo is opgeknapt.
  Voor mij is de deken ook een uitkomst als ik gesport heb en last heb van pijntjes, ga ik heerlijk een poosje in de stoel genieten.
  Paul en Petra bedankt. Paul nog bedankt voor het praatje en de duidelijke uitleg.
  Diverse mensen uit mijn omgeving zijn nu al erg geïnteresseerd.

 25. Yolanda Glijnis

  Via deze weg wil ik Petra en Paul enorm bedanken voor de geweldige service. Ik had een infrarood deken gekocht maar deze werkte voor mij niet goed omdat ik er moeilijk in kon komen. Ik had al gauw spijt dat ik geen stoeldeken had gekocht. Na telefonisch contact te hebben gehad en ik mijn probleem had uit gelegd mocht ik de deken terug sturen en werd mij een stoeldeken toegestuurd. Ik geniet nu elke avond heerlijk in me stoel van het genot die de warmte me lichaam geeft. Ik heb fibromyalgie en de deken helpt mij om de pijn die ik elke dag heb dragelijk te maken. Nogmaals enorm bedankt voor de service

 26. Ik heb een infrarooddeken gekocht van 1.90m,maar die is toch wat krap voor mensen met een maatje meer (46). Na goed overleg en mee denken van Petra en Paul, heb ik hem omgeruild voor de 3 zone deken waar je goed de ruimte in hebt.ben niet zo lang 1.70 , en het werkt perfect. Zal iedereen aan raden om bij hun een infrarooddeken te kopen.. Fantastische service dat is ook veel waard. Petra en Paul heel erg bedankt

 27. Positieve Ervaringen
  Nadat de eerste deken uit 2010, die ik heel veel heb gebruikt, het begeven had, snel een nieuwe gehaald om er ook nu weer elke dag ongeveer een half uur in te gaan liggen. Het betekent voor mij, zeker in de winter, minder rugpijn en minder stijve spieren omdat je hele lichaam flink doorgewarmd wordt.

 28. J.A. van Ballegooy

  Bij Infrarooddeken.NL op Internet een IR- deken gekocht.

  Na ca. 4 maanden, was er een technisch defect opgetreden.

  Om 22:30 uur een mailtje gestuurd betreffende het probleem.

  Binnen een half uur antwoord; er wordt een nieuwe deken opgestuurd.

  Prompt een nieuwe deken met bijbehorend besturings systeem ontvangen.

  Dit bedrijf verdiend een dikke pluim voor een dergelijke service en afhandeling.

  Zo kan het dus ook bij een Internetwinkel.

 29. Sinds een aantal jaren ben ik een tevreden gebruiker van infrarooddeken om de gevolgen van Fybromylagie, Bechterew en Artrose te verzachten. Ik probeer twee keer en soms drie keer per week de deken te gebruiken; stand 38 of 40 graden en ca. 45 minuten. Een volgende deken zou wel iets langer mogen zijn, zodat ik er helemaal in pas. (Ik ben 1,96m lang). Een fatsoenlijke opbergplek van de deken was in het begin wel even zoeken. Opvouwen leek me op de lange termijn niet wenselijk. Daarom in eerste instantie de deken ergens overheen gelegd. Maar al snel vond ik een mooie oplossing. Plaats een stevige klerenhanger achter het klittenband aan het voeteneind van de deken en hang de deken aan een stevige haak aan de muur.

 30. Marinus en Henny Sieben

  Na twee keren gebruik, de kast laten vallen waarna er een behoorlijk rammel hoorbaar was. Na telefonisch overleg de kast opgestuurd naar Haaren. Een week later werden we gebeld met de mededeling dat de kast was gerepareerd en zou worden teruggestuurd. Kosten werden niet berekend; service, klasse! We hopen nu vaak gebruik te maken van de deken waarmee de pijn door artrose hopelijk wordt verlicht. We zullen t.z.t. hierover duidelijkheid geven. Tot nu toe niets dan lof voor Petra en Paul.

 31. Peter Breedijk

  Al een jaar in het bezit van deze infrarooddeken. Last van artrose en elke ochtend direct een uurtje genieten en ontspannen in de warme deken. Geeft bij mij een enorme pijnvermindering en daarnaast werkt het ontspannend. Ik kan iedereen met gewricht en spierklachten deze deken adviseren.

 32. Hermien Rengelink

  Heb een spierziekte in mijn benen,en heb nu ongeveer de deken 5 weken.
  Ga er om de dag, 50 minuten inliggen.
  Heb ook nog een cyste in mijn knieholte waar ik tijdens het lopen erg veel pijn aan heb,maar zins ik de deken gebruik is de pijn weg.
  Onze dochter kruipt er af en toe ook in als ze spierpijn heeft van het sporten.
  Ik raad het iedereen aan,het is voor mij een geweldige uitkomst, ipv van zo,n grote infracabine.
  En een super snelle levering,geweldig.

 33. Marie-José Hendrickx

  23.9.2014 grote infrarooddeken gekocht na uitgebreide uitleg van Petra. Vandaag voor het eerst in gelegen omdat ik al 3 weken slecht slaap door fikse infectie/verkoudheid. Uitgeput en lamlendig en met gespannen spieren de deken in gegaan met muziekje van clannad erbij. Ben heerlijk in slaap gevallen en als ander mens wakker geworden. Heb nu op dit moment geen pijn van de reuma, maar denk dat dit een top aankoop is geweest !!

 34. Infrarooddeken: een fantastisch hulpmiddel
  Ik heb last van fibromyalgie, maar met de infrarooddeken gaat het aanmerkelijk beter. Ik heb het gevoel dat ik een harnas heb uitgetrokken en gewoon kan bewegen!

 35. SERVICE
  naar aanleiding van een krantenknipsel, gekregen van mijn zus, kreeg ik belangstelling voor een infrarood deken. Ik heb Artritis psoriatica. Een vorm van ontstekingsreuma die voorkomt bij mensen met de huidziekte psoriasis. Deze ziekte veroorzaakt huidproblemen en gewrichtsklachten. 2 jaar geleden heb ik een deken gekocht bij een ontspannningscentrum, een weldaad voor je lichaam en ik knapte zienderogen op, de beweging was beter en ook de nachtrust werd een stuk beter. tot mijn schrik gaf de deken 3 weken geleden wisselende warmte weer. hij bleef niet meer op temperatuur, alle stekkers nagekeken maar niets te vinden. toen heb ik contact opgenomen met de verkoper van de deken, wat schets mijn verbazing, in de mail zegt ze niets voor me te kunnen betekenen. de garantietermijn is voorbij en ze weet geen oplossing. daar zit je dan met je dure deken, ik was helemaal ontgoocheld. ten einde raad ben ik gaan zoeken op internet en kwam daar de site tegen van Petra en Paul. uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken een mailtje gestuurd en het probleem voorgelegd. duidelijk aangegeven dat ik de deken niet bij hun gekocht had. mijn verwachtingen waren niet erg hoog gespannen, maar binnen een dag had ik al bericht en uiteindelijk hebben we elkaar gesproken aan de telefoon. deken en kastje opgestuurd en na een paar dagen kreeg ik bericht dat de deken inderdaad niet goed meer functioneerde. uiteindelijk heb ik een nieuwe deken ontvangen en nu kan ik al weer een paar dagen weer heerlijk genieten van de weldaad en de warmte van mijn deken. Petra en Paul een hele dikke 10 voor de fantastische service. ik zal jullie zeker aanbevelen bij mijn vrienden en kennissen. nogmaals hartelijk dank voor alle moeite die jullie voor mij gedaan hebben

 36. tip voor lange mensen.
  Ik heb de infrarood deken al een hele tijd in gebruik. Het is een weldaad voor mijn spieren. Altijd veel nek en rugklachten en had daar therapie voor. Sinds ik de deken heb heb ik geen therapie meer nodig. Ik ben veel soepeler …… Wat wel jammer is dat de deken een beetje kort is…. Wat ik doe is de onder kant van de deken niet helemaal dicht maken zodat ik er met mijn voeten uit lig.(doe dan wel kousen aan dan krijg ik geen koude voeten.) Mijn nek komt zo wel in de deken te liggen en ontspant goed.

 37. Enokija – Joke van Nyendaal

  Lekker warm!
  Afgelopen zaterdag kon ik gelukkig nog een nieuwe infrarooddeken voor de stoel komen halen. Mijn ‘oude’ deken, die ik in 2009 aangeschaft had, was na de kerst bij mijn moeder achter gebleven. De week voor kerst was ze, met een flinke kou in haar lichaam, op bed blijven liggen. Enne, als je 85 bent herstel je niet zo snel. Die infrarooddeken wou ze graag houden. Ze is weer helemaal opgeknapt en gister boodschappen wezen doen. Zelf had ik toen der tijd de deken aangeschaft omdat ik ME had, veel kou en zere spieren. De deken was een uitkomst voor mij. En later kon ik deze gebruiken bij de massages. Voor de behandelingen en massages wilde ik graag snel een nieuwe deken. De mensen genieten er enorm van en het is een toevoeging bij de behandelingen. Bedankt voor de snelle service!

 38. Heidy Schouten

  Mag ik nog even blijven liggen
  Ik wist al vrij snel dat dit een hele goede toevoeging was in mijn praktijk. En sindsdien alleen maar positieve reacties gehad. Ik zet de deken in bij cliënten die last hebben van fybromyalgie, arthrose en/of reuma. Maar ook ter ondersteuning bij een massage. De client ligt heerlijk warm op de bank terwijl hij/zij gemasseerd wordt. Ik krijg alleen maar reacties als: Mag ik nog even blijven liggen? Dank dat ik deze deken heb ontdekt!!

 39. Geen fabeltje
  Sinds een aantal jaartjes heb ik de infrarooddeken voor FM klachten. Het ontspant, verwarmt en brengt heel veel verlichting. Ik heb mijn oma(artrose patiënt) en m’n tante (reuma patiënt) er ook een aangeraden en ook zij hebben de deken gekocht. Het is een weldaad voor lichaam en geest. Kleine grappige bijkomstigheid…, mijn oude kat van 16 die ook lijdt aan artrose, is er als de kippen bij zodra ik de deken pak want ook hij ligt er heel graag in 😉 Het heeft mijn leven een stuk aangenamer gemaakt en ik kan het iedereen aanraden.

 40. ben uden en Noor

  onze dank
  HALLO Enige weken geleden kocht ik bij u voor mijn maaje Noor een infrarooddeken, en ik kan u zeggen dat ik persoonlijk deze deken kan aanbevelen bij een ieder die last heeft van fibromyalgie zoals Noor. het is erkelijk een weldaad deze deken. De wonderen zijn de wereld dus nog niet uit. ik hoop dat een ieder die dit leest en deken gaat bestellen, .Noor gebruikt het om de dag en voeld zich werkelijk stukken beter mij hartelijke dank voor uw deken ik hoop dat u e nog vele mensen gelukkig mee kan en mag maken ben uden( rotterdam)

 41. Annemarie van Lierop

  heerlijk
  Hoi Petra en Paul, ik wil even laten weten dat ik erg tevreden ben over de deken. Ik gebruik hem dagelijks, en voel me een stuk relaxter. Wat een genot die warmte op mn rug. Ben erg blij dat ik de deken aangeschaft heb. Bedankt voor de goede uitleg, en het heerlijke kopje koffie

 42. Eindelijk lekker warm…
  Wat een uitvinding deze deken. Voel me na een uurtje soepeler (artrose) en weldadig warm. Kortom: heerlijk!

 43. infrarood werkt
  28-02-2013. Inderdaad deze infrarood deken werkt. Beste Petra en Paul. Ben tot de conclusie gekomen dat de aanschaf van deze infrarood deken,een goede is geweest,mijn pijn klachten[artrose] zijn niet weg,maar een heel stuk verdraagzamer. Ik kan het een ieder aanbevelen. De service die jullie verlenen is uitstekend evenzo de gastvrijheid dank jullie wel.

 44. Siny en Frans

  Super stoeldeken.
  Beste Paul en Petra, Ik had jullie al gemaild dat wij zo tevreden waren over de aanschaf van de stoeldeken. Af en toe heb ik problemen met mijn rug dan ga ik een paar dagen een uurtje op de stoeldeken. En ja hoor het gaat weer beter. De laatste dagen hebben we de griep koorts (bibberend van de kou) en ja hoor het brengt verlichting. Ik heb al gezegd de stoeldeken zet de koude rillingen om in warme rillingen. Fantastisch ding Paul en Petra veel succes.

 45. Welke deken zou ik nemen?
  Hallo ik ben fibromyalgie patiente,zou graag een infraroodeken aanschaffen maar welke?Kan je die kleine zomaar om je heen slaan? Of is de grote beter?Ik heb wel morfine pleisters,dus ik weet niet of dat zomaar mag.

 46. Jan Winkelmolen

  Deken werkt echt!!!
  Decenia lang kamp ik met rug- en heupklachten (artrose). Duizenden warme kruiken om de pijn te verzachten hebben me vergezeld naar bed. Die tijd is voorbij. Na circa drie weken gebruik van de infrarooddeken ervaar ik spectaculaire verbeteringen. Elke middag een uur 60 graden warmte maken het verloop van de dag een stuk aangenamer.Bij vakantieplanning hield ik steevast rekening met een sauna bij de accomodatie, ook daar hou ik geen rekening meer mee. Ik neem de deken doodeevoudig in een reistas mee en gebruik hem dagelijks op de kamer. De deken is voor ieder met die klachten een absolute aanrader.

 47. Hoera een nieuwe deken!!!
  Sinds een jaar gebruik ik de infrarood deken voor mijn dystrofie. Het geeft me meer vrijheid…. mijn benen kunnen meer aan op een dag. Heb er vreselijk veel plezier van. Nu zit ik dit berichtje te tikken terwijl ik op de deken zit. Nog snel even een uurtje voor ik naar mijn werk moet. Een poosje geleden gaf de deken de brui eraan en werd niet meer warm….. helpppp…… mailtje naar Petra en Paul en voila….. gister kreeg ik zomaar geheel gratis een nieuwe deken. Het kastje deed het nog gewoon, want ik heb de deken op het kastje van de buurvrouw getest en dus wisten we dat het aan de deken lag en niet aan het kastje….. Jaja….. in mijn straat is de deken op 3 adressen te vinden. Ik raad mensen met pijn aan deze deken aan te schaffen. Het verlicht de pijn behoorlijk!!! Petra en Paul dank voor de service!!! Groetjes, Ans

 48. Wat een service!!
  Mijn trouwe infrarood deken kreeg last van kuren. Ik heb gelijk een mailtje naar Paul en Petra gestuurd en kreeg een prima advies. Dit uitgeprobeerd met wisselend succes. Nog maar een mailtje naar Paul en Petra. Er werd geen probleem van gemaakt, ik mocht de deken opsturen en hij zou worden nagekeken. Na amper een week stond er al een bezorger op de stoep met een nieuwe deken. Wat een geweldige en supersnelle service! Deken EN leverancier zijn zeker een aanrader!

 49. Verbazend
  Sinds eind november gebruik ik de infrarooddeken voor mijn fibromyalgie. Het resultaat is verbazend. De moeheid is weg en de pijn en stijfheid wel voor 75% verminderd! Mijn huisarts, oefentherapeut en reumaconsulent waren erg geïnteresseerd in mijn verhaal en willen dit doorgeven aan andere patiënten. Is er geen mogelijkheid om informatie aan artsen en therapeuten te geven? Er zouden zoveel meer mensen mee geholpen zijn. Dan over de vormgeving van de deken. Als er een nieuw design ontwikkeld wordt, dan is een hogere onderkant (voor de nek) en een uitsparing aan de voorkant (voor mond en kin), wel aan te bevelen.

 50. heerlijk
  4 weken geleden de infraroodstoeldeken persoonlijk gehaald. Onder het genot van een kopje koffie kregen we goede uitleg. Na 4 gebruikersweken kan ik zeggen “het is heerlijk” en zou de deken niet meer willen missen.

 51. ervaring infrarooddeken
  Ik wil heel graag een bericht achterlaten over mijn ervaring met de infrarooddeken. Ik heb altijd pijn door een reumatische aandoening (ongeveer 10 jaar). Daar kan ik maar moeilijk mee leren leven; pijn overheerst alles. Alles wat ik maar kon heb ik uitgeprobeerd; niets hielp.Ook de sterkste pijnstillers bieden geen rust. Nu heb ik de infrarooddeken ontdekt en al geruime tijd in gebruik. Het is een regelrechte ZEGEN voor mij. Midden op de dag neem ik de tijd voor mezelf en ga in de deken liggen. De warmte dringt zo diep door in mijn lijf, dat alles langzaam kan ontspannen. Mijn verkrampingen, spieren en gewrichten worden lekker warm en na ongeveer een uur rust nemen, meditatie of slapen, kan ik de rest van de dag weer aan. Daar had ik niet meer op durven hopen. Nu ga ik met vakantie en ga ook de deken voor in de stoel bestellen: deze is makkelijker mee te nemen. Het doet me zo goed, ik zou niet weten hoe ik zonder moest !!!! dan nog dit: ik vind de service van Fam. Luijten echt SUPER. Je wordt er hartelijk ontvangen, krijgt uitgebreid uitleg, mag alles uitproberen. Mijn deken ging net voor het verstrijken van de garantie stuk. Geen enkel probleem ik kreeg direct een nieuwe!!! en ………..dit alles onder het genot van een geurig kopje koffie !!!! WAAR VIND JE DAT NOG !! bedankt en ga zo door !

 52. Is de werking bij een lagere temperatuur ook goed?
  Ik heb de de deken nu ongeveer 1 maand en heb hem voor mijn pijnlijke spieren en gewrichten. Maar ook de ontspanning vind ik heerlijk. Ik heb een drukke baan en ben vrij druk van mezelf, maar op deze manier “moet” ik wel even 40 to 50 minuten rust nemen. Heerlijk. Ik vind het alleen soms erg warm en zet hem op een lagere temperatuur.Nu vroeg ik me af of dan het resultaat ook optimaal is. Ik zet hem meestal op 37 graden en dat vind ik al behoorlijk warm. Ik hoor het graag. Helma

 53. Blij met de infrarooddeken.
  Vorig jaar hoorde ik van een vriendin over de infrarooddeken. Ze was zo enthousiast en daarom heb ik onlangs zelf ook zo’n deken gekocht. Het is een fijn en gemakkelijk product en een therapie aan huis, je hoeft er de deur niet voor uit. Mijn man heeft er ook profijt van, na 3 keer was hij van zijn rugpijn af en ook zeer tevreden met mijn aankoop.Ik gun het mijn kinderen ook en heb hun ook een gegeven ,ik denk ook dat ze er blij mee zullen zijn. Dat weet ik nog niet, het tweede pak kwam vandaag aan.( als verjaardagskado) Het is zalig om er een half uurtje voor uit te trekken ,vooral als je een beetje reumatisch bent of kou gevat hebt. Het heeft veel voordelen. Ik ben in ieder geval gelukkig met de deken en heb deze op het logeerbed geinstalleerd. Hopelijk kunnen meer mensen zo’n deken kopen, ik liet er andere dingen voor staan. Vriendelijke groet, G.P .71 jaar.

 54. Van Harte Aanbevolen
  Van harte kan ik de infrarood stoeldeken aanbevelen. De deken heeft mij van al mijn rugklachten en fybromyalgische klachten afgeholpen. Het is een weldaad om die deken in je stoel te hebben liggen. En de service is uitmuntend! Het kastje van de deken was kapot en dezelfde dag wordt er nog een nieuw kastje opgestuurt. Mijn dank!!! Vriendelijke groet devy

 55. Maatje meer.
  Ik heb met een maatje meer de deken aangeschaft en het bevalt me goed, als ik maat 46 zou krijgen dan hou ik ruimte over haha dus daar ga ik voor. Bedankt voor de reacties.

 56. heerlijk warm
  Ik gebruik de deken nu anderhalve maand. Ik vind hem heerlijk warm vooral ’s avonds. Ik ga nooit meer koud naar bed. Voordeel is dat de deken niet hoeft op te warmen en na gebruik ook vrijwel meteen koud is. Hij is gemakkelijk op te bergen en laat geen sporen na in mijn stoel. Ik zou hem niet meer kunnen missen.

 57. Vraag
  In een vorige vraag werd door een Mevr. gevraagd of zij wel wat aan de deken zou hebben, omdat ze maat 50/52 heeft. Nou Mevr. ikzelf heb ook die maat en pas er zeker wél in. Dus ik kan u écht verzekeren dat u er in past. Ik raad u daarom ook aan om de deken aan te schaffen, zodat óók u van alle voordelen kunt genieten.

 58. Een maatje meer 29 10 2011
  geachte gast, Ik denk dat de deken voor uw maatje meer te krap is. Ik vind hem al aan de krappe kant (maat 46). De flap is nl niet voorzien van carbon wires en blijft dus koud waardoor er geen volledige lichaamsverwarming is. En ik vind hem ook ongemakkelijk liggen. Aan de bovenkant is het koud omdat de deken te kort is en open blijft. Je kin ligt tegen de deken aan waardoor het een benauwd gevoel geeft. Ik heb het inmiddels opgelost door een handdoek om mijn halsgebied te leggen.

 59. gewoon super deken
  Ik heb deze deken nu ongeveer 3 weken en ik gebruik deze dagelijks. Ik heb 25 jaar fibromyalgie en dus al heel lang veel pijn, erg moe en pijnlijke gewrichten nu ik de deken heb ben ik soepeler in de spieren minder pijn en ik zie er dagelijks naar uit om erweer in te kunnen kruipen heerlijk gewoon. Binnenkort bestel ik de stoeldeken er nog bij kan ik er nog meer gebruik van maken. Ik heb 1 minpunt ik vind de deken net iets te kort heb namelijk ook erg last van mijn nek door artrose en deze krijgt nu net niet genoeg warmte.

 60. een geweldige uitvinding
  sinds kort is er bij mij fybromialgie vastgesteld en was aan de pijn stilling echt hele zware pillen nu de deken ontvangen en heb hem 3 dagen…… ik ben een ander mens …geweldig wel veel geld maar hoop dat die in het ziekenfonds komt want bij mij helpt het echt geweldig vanmiddag kon ik niet meer lopen van de pijn in mn benen , ben er 45min in gaan liggen, en kom er als herboren uit ,,, mensen bestel die deken en anders op proef voor een weekje …

 61. Een maatje meer.
  Hallo enthousiaste gebruikers, zijn er mensen met een maatje meer (50/52) die de infrarood deken hebben en erin passen? Ik overweeg er een te kopen maar kan het niet “passen” en het zou jammer zijn als de deken niet helemaal dicht kan. Vriendelijke groeten. L.v.O

 62. Gast Nico van aken

  Fibromyalgie
  De deken nu drie weken in huis,mijn vriendin heeft fybromyalgie.Zij ervaart het liggen in de deken als rust gevend,na het ligggen gaat zij 5 minuten op de bank zitten om dan een douche te nemen dan een kop thee en slapen maar heeft nu weer een geweldigge nacht rust wat zeker bij fybromyalgie zo belangrijk is.Ik zelf vind het een raadsel warom deze deken niet in het zorgpakket zit. En ja als laatste bij verkoudheid is hij ook geweldig.Mijn vriendin zou hem niet meer kwijt willen.Nico en Zulmira

 63. jannigje
  als je deze deken gebruik dan val je zeker ook wel af, kan iemand dat mij laten weten.

 64. Dit is geen “prikbord”
  Beste mensen, Gelieve hierop geen vragen over de infrarooddeken te plaatsen maar deze vragen via ons mailadres: info@infrarooddeken.nl te doen of ons te bellen op telnr. 0411-622393. Dit is puur bedoeld voor mensen die hun ervaring over de deken hierop willen plaatsen. Bij voorbaat onze hartelijke dank, Petra en Paul

 65. Gast mathilde

  gebruikerservaringen
  de infrarooddeken bevalt zeer goed voor mijn gevoelige spieren geeft warmte, omhulling ontspanning en het lijkt of mijn eigen vuurtje (energie) op hoger peil komt mijn moeder83jaar wilde na proberen meteen ook een eigen deken, dus zeer aan te raden.

 66. pijn
  een vraag, ik heb de hele dag pijn in mijn gewrichten van mijn handenen mijn nek en schouders. hoelang ben je zonder pijn door het gebruik van de infrarooddeken? moet je een arts vragen of je de deken mag gebruiken?. Vr. groeten Elly

 67. Het helpt !
  Via het magazine van het reumafonds heb ik ook de stoeldeken besteld. Zeker de korting toen was de moeite waard en het idee dat het slaapzak model misschien iets te benauwd zou zijn voor een vrouw die nog steeds opvliegers heeft… Ik leg de stoeldeken alle dagen een uurtje op de bank en ga er dan even op liggen relaxen. De standaard stand 60 min op 35 gr is voor mij genoeg. Meestal val ik in slaap want die warmte is zo heerlijk ontspannend ! Ook mijn spierpijnen zijn een heel stuk minder. Wel is het zo dat toen ik met vakantie ging ik hem dus niet mee nam en flink overbelast raakte de spierpijnen hevig terug kwamen. Thuis dacht ik ook met warm weer er niets aan te hebben maar nu ik hem weer dagelijks gebruik voel ik de pijn wegtrekken en ga ik steeds beter lopen. Ik heb bij mijn fysio ook al 2 dames met klachten de raad gegeven om een deken te kopen en ook zij zijn er erg blij mee. Jammer van die mevr hier in het gasten boek dat het bij haar niet helpt. Probeer regelmaat in het gebruik ,alle dagen een uurtje,niet overslaan.

 68. René De Boeck

  De Kentering
  Met heel veel genoegen, wil ik u ook mijn versie geven van hetgeen ik ondervonden heb bij het gebruik van de infrarooddeken. Ik ben er aan begonnen met een twijfelgevoel maar na acht dagen, stelde ik een verandering aan mijn pijntoestand vast, zonder echt van een verbetering te kunnen spreken. Na die acht dagen, kwam dan die kentering : mijn stramheid en mijn rug- en dijpijnen verbeterden stilaan. Zo ging dat verder in de goede zin en de werkjes in de tuin begonnen weer tot mijn aktiviteiten te behoren; het was een openbaring geworden. Volgens de neurochirurg die mij vroeger geopereerd had, kwamen die pijnen voort van spieren en zenuwen en schreef hij mij 90 sessies voor bij een kinesist. Die 90 sessies hebben nu echter niet nodig geweest want ik was inmiddels overgeschakeld naar uw infrarooddeken. Ik weet nu niet of het mijn toestand geneest maar wat ik wel weet is dat mijn pijntoestand van vroeger, nu verdwenen en daar gaat het mij om. Samenvattend zou ik willen de raad geven aan de twijfelaars, het toch eens enkele tijd te proberen want het loont de moeite uit mijn oogpunt. Ik word nu over enkele dagen 77 jaar en zou het nog een tiental jaren op deze wijze willen verder doen. De infrarooddeken heeft mij overtuigd. Dankbare groeten van René De Boeck

 69. mij helpt het niet
  ik heb een poosje geleden een infrarood bed deken gekocht. tot nu toe merk ik geen goed resultaat. vind het erg jammer want ik lees wel goede verhalen. bij mij zit er geen verschil in. heb al wat dingen uitgeprobeerd met temperaturen etc. liggen jullie op je rug of ook wel nu en dan op de zij? neem aan dat op de buik niet gedaan wordt. zelf lag ik op de rug maar houd dat niet zo lang vol. had er meer van verwacht omdat ik goede resultaten las op de site. zit er wel mee want het is toch veel geld. groeten i

 70. Stoeldeken
  Ik heb sinds een paar dagen de stoeldeken in huis! Werkt fantastisch. Ik gebruik hem twee keer per dag voor 30 minuten op 42 graden. Door computer werk heb ik altijd veel last van nek en rugspieren en vooral spierknopen. Nu, na een paar dagen, merk ik al resultaat. Een tip voor de mensen die in dit gastenboek vragen naar de deken op proef of juist naar een adres waar je deze deken kan bestellen. Dat is uiteraard via deze website, waar jullie zelf een bericht in het gastenboek hebben getypt, dus http://www.infrarooddeken.nl

 71. Kan hem niet meer missen
  Ik gebruik de infrarooddeken nu 4 weken en het resultaat is verbluffend, ik heb fibromyalgie en moest steeds meer pijnstillers en spierontspanners slikken om het leven wat dragelijker te maken. Maar nu ik gebruik maak van de infrarooddeken is de pijn verminderd kan me beter bewegen en voel me veel fitter. Ik gebruik de deken dagelijks ongeveer 40 minuten op 40 graden. Ik ben nu in overleg met mijn arts om de medicatie te gaan verminderen. Resumerend kan ik stellen dat het resultaat verbluffend is. Ik beveel het gebruik van deze deken dan ook bij iedereen aan.

 72. dochter van 18 met fybromyalgie
  Bij onze dochter is vorig jaar fybromyalgie geconstateerd. Mijn zus heeft het ook. Ik ben direct lid geworden van de reumastichting en ontving vorige week het magazine. Daar stond ook een advertentie in van de infrarooddeken. Het lijkt een prima investering. Nog meer mensen met goede ervaringen? Ik ga er in ieder geval 1 bestellen. Jammer dat het ( nog ) niet via de verzekering te realiseren is! Maar hopelijk komt dat snel. Je kunt bestellen op 2 manieren: info@infrarooddeken.nl, of bellen naar 0411 622393. Groet, Arita

 73. op proef
  Hallo Diane, Ik las dat jij een infrarood deken op proef hebt gehad. Via wie heb je dat kunnen proberen? Ik zou dat graag ook willn, vandaar de vraag…

 74. infrarooddeken
  Sinds vorige week kennis gemaakt met de infrarooddeken. Na een week op proef heb ik er nu een aangeschaft. Het gebruik bevalt me prima! Ik heb polyartrose en ondervind daarvan veel pijn. Met het gebruik van de infrarooddeken is de pijn echter aanzienlijk minder! Echt geweldig. Ik zwem vijf maal per week ’s morgens en ga daarna nu een half uur in de deken. ’s Avonds nog eens een half uur op 42 graden warmte. Ik slaap beter en voel me energieker. Een aanrader voor een ieder die spier/gewrichtsklachten heeft!

 75. infrarooddeken
  graag hoor ik reakties van mensen die een infrarooddeken hebben die artrose,fybromyalgie en dystrofie hebben.Bij voorbaar vriendelijk bedankt.

 76. Heerlijk
  Heb sinds Februari 2010 de infrarooddeken in gebruik.Op aanraden van mijn arts omdat ik een pesticidenvergiftiging heb. Jarenlang dacht ik en de arts dat ik fybromyalgie had, maar dat bleek niet zo te zijn. De eerst dagen voelde ik me niet zo lekker als ik uit de deken kwam, maar snel daarna ging het beter. Ik moet in de deken omdat infrarood mijn vergiftiging in mijn lijf oplost. Dat was wel te ruiken, want ik rook niet fris als ik er uit kwam. Ook urine rook behoorlijk. Nu gaat het stuk beter met me. Heb bijna geen pijn meer en kan alles weer doen waar ik zin in heb. Ik kan de deken dus echt aanraden. Nu ga ik erin omdat het gewoon lekker is, en ik heerlijk ontspan.

 77. Eerste ervaring
  Enkele weken geleden kochten we bij Paul en Petra een infrarooddeken voor mijn moeder. Ze gebruikt de deken voor zowel spierreuma als artrose. Nadat ik me door Paul en Petra uitgebreid had laten informeren, vroegen we ook de behandelend internist om advies. Ze reageerde instemmend en verwachtte dat de deken op zowel de spierreuma als de artrose een positief effect zou kunnen hebben. Mijn moeder gebruikt de deken dagelijks en heeft het gevoel dat de warmte tot diep in de spieren doordringt. Naast de weldadige werking van de deken, is er in psychisch opzicht ook een gewenst resultaat geboekt. Het gebruik van de deken geeft haar de bevestiging, dat ze naast Prednison en de aanwijzingen van de artsen, zelf (weer) invloed uit kan oefenen op haar welzijn. Dit doet haar zichtbaar goed. Aanvankelijk was het nog even spannend of mijn ouders in staat zouden zijn de deken zelf in en uit te schakelen. Ik heb daarom de handleiding herschreven in enkele steekwoorden, wat het uitvoeren van de handelingen vereenvoudigd. Kortom: een hele positieve ervaring na slechts enkele weken gebruik.

 78. zeer tevreden
  Beste Paul en Petra. Inmiddels zo’n 3 weken geleden heb ik de nieuwe infrarooddeken voor de stoel bij jullie besteld. Ik gebruik hem elke dag een uur en echt, direct na het eerste gebruik voelde ik me al soepeler en had ik minder pijn. Inmiddels kan ik vertellen dat de pijn, zeker in nek en schouders, met 50% is verminderd. Ik ben al jarenlang Bechterew-patiënt. Ik kan een ieder deze deken van harte aanbevelen en ga een warm pleidooi houden bij mijn ziektekostenverzekering om deze deken vergoed te krijgen. Want sinds ik deze heb, heb ik geen gebruik meer gemaakt van mijn wekelijkse fysiotherapie. Heel veel succes,ik hoop dat jullie er vele mensen zo blij mee mogen maken als ik ben. Elly

 79. Soepel
  Hoi Petra &Paul. Een tijdje geleden heb ik bij jullie een infrarood deken gekocht ik gebruik de deken een aantal keren per week ,naar hoe ik me voel ,meer of minder vaak. Ik stel hem meestal af op 55 graden tijd 1 uur. Na dit uur kom ik er redelijk soepel uit ,voel mee goed / beter,dit blijft toch een tijd zo. Ik wil jullie dan ook bedanken dat je met de reclame in het blad RondReuma, deze deken onder mijn aandacht hebben gebracht. nogmaals bedankt
  Groeten,Jaap de Wolf.

 80. Positieve ervaringen
  Ik ben medisch maatschappelijk werker en arbeidsdeskundige geweest. (nu sinds vier jaar met pensioen). Ik heb sinds mijn 20e de ziekte van Bechterew en tgv daarvan 24 jaar geleden op mijn 40e beide heupgewrichten moeten laten vervangen door kunstheupen. De laatste paar maanden kreeg ik toenemende pijn in het linker heupdeel. Of de winterse omstandigheden daarbij van invloed waren, weet ik niet. De pijnklachten kwamen in elk geval niet geheel onverwachts, omdat op de röntgenfoto’s te zien is dat de kom van de linker heup wat dun begint te worden na 24 jaar. In het reumabulletin kwam ik een paar weken terug de advertentie van infrarooddeken.nl tegen. Van een bevriende arts, die zelf gewrichtsklachten heef. t had ik gehoord dat die baat had bij een infraroodcabine. Nu zijn die nogal prijzig en je hebt er toch ook wat ruimte voor nodig. De infrarooddeken leek zowel qua prijs als qua ruimtebeslag de ideale oplossing. (Vanaf mijn jeugd ken ik de positieve ervaringen met de Infraphil – de rode lamp van Philips -; dus helemaal onbekend met de positieve werking van infraroodwarmte was ik niet). Ondanks enige scepsis, heb ik de deken (voor mij heeft hij meer weg van een slaapzak) aangekocht. Zowel ikzelf als mijn vrouw gebruiken hem 1 a 2 keer per week. Mijn vrouw omdat ze helemaal doorwarmd wordt en ikzelf vanwege de positieve effecten op mijn pijnklachten in de linker heup. Die zijn na enkele keren verdwenen als sneeuw voor de zon. Nog sterker: ik kreeg een week geleden last van pijn in mijn rechter onderbeen. Mogelijk een ontsteking van een vaatwand (enkele jaren terug ook gehad bij een beginnende trombose, die nu ook weer de kop opstak en mbv van een steunkous bestreden kon worden). Omdat de pijn enkele dagen aanhield, dacht ik: wie weet gaat de pijn weg met de infrarooddeken. Zo niet, dan moet ik er maar eens mee naar de huisarts. Dus de \”slaapzak\” ingedoken ( ik gebruik hem op 47 C gedurende circa 55 minuten). De volgende ochtend was de pijn al aanmerkelijk minder en de daaropvolgende dag was de pijn volledig verdwenen. In het begin merk je de warmte nog niet zo, maar na circa 30 minuten ontstaat er ahw een deken van warme lucht rondom het hele lichaam. Op het laatst doe ik zelfs mijn armen boven de deken, omdat het me anders te warm wordt. Na afloop voel ik nog een hele tijd mijn hele lichaam doortrokken van warmte. Ik heb er duidelijk baat bij qua pijnklachten en ben blij dat ik de deken aangeschaft heb. (hij doet me nog het meest denken aan de warmte van de modderpakkingen in Hongarije, waar je ook helemaal in een soort van deken ligt te broeien. Alleen nu zonder de modder 😉 )

 81. Resultaat
  Ik wou even reageren, ik heb de deken nu een week, en nu heb ik al resultaat, ga er twee maal per dag onder ’s middags en ’s avonds voor ik ga slapen nu slaap ik heel de nacht door, wordt geen en keer wakker.toen ik de deken nog niet had lag ik heel de nacht te draaien en pijn,nu niet meer dank zij de deken.

 82. Ineke Maarseveen

  De infrarooddeken mijn vriendje geworden!
  Wat zijn mijn persoonlijke bevindingen van de infrarooddeken! Het is niet zo dat de infrarooddeken alle pijn in mijn lijf weg kan nemen. Daarvoor heb ik teveel aandoeningen die pijn veroorzaken.Wel is de infrarooddeken mijn vriendje geworden.Bij mij werkt de infrarooddeken als volgt; de deken zorgt voor minder pijn, soepelere gewrichten en het afvoeren van afvalstoffen.Het afvoeren van afvalstoffen is zeer goed te ruiken aan mijn urine en is volgens mij een belangrijke bijdrage die de deken mij oplevert. Vaak ga ik voor dat ik ga slapen in mijn deken. Het gebeurt nog wel eens dat ik het tijdsignaal niet hoor omdat ik in slaap ben gevallen.Dat zegt wel hoe relax ik van die deken wordt en dat is natuurlijk ook mooi meegenomen. Conclusie: ik zou de deken voor geen goud meer willen missen en kan hem iedereen aanbevelen met pijnklachten.De hartelijke groeten van een tevreden klant. Ineke

 83. Wonder
  Omdat ik, net als vele anderen, reumatoïde artritis en fibromyalgie heb was ik op zoek naar iets wat de pijn een beetje kan verzachten. Nadat ik hoorde over de infrarooddeken was ik een beetje sceptisch,want ik had al van alles geprobeerd,maar tot nu toe was er niks waar ik me prettig bij voel.Gelukkig mocht ik een weekje een demodeken uitproberen en na die week was ik overtuigd! De warmte is heerlijk en nadat ik me heb afgespoeld voel ik echt een tijdje ontspannen. Voor mij is dat een wonder!

 84. Infrarood deken
  Sinds ruim een week heb ik ook een infrarood-deken, ik sukkelde al geruime tijd met mijn gezondheid, waardoor ik ruim 20 kilo afviel!! Alles wat ik deed, ik kreeg er geen kilootje terug aan. Nu na een ruime week infrarooddeken heb ik er weer een kilo aan, na zoveel maanden eindelijk in een opwaartse spiraal 🙂

 85. joke platteel

  infrarode deken
  Ik hen RA en artrose dus veel pijn nu ik sinds 2 weken de deken gebruik heb ik veel minder pijn en slik minder paracetamol met codiëne.Ik beweeg me beter.De warmte is heerlijk en heel diep.Ik hoop,dat ik straks wat langer kan lopen.

 86. Stefanie te Utrecht

  Weldadig!
  Wat een weldaad! Ik keek al een tijdje uit naar een farinfrared sauna omdat ik deze een aantal maal had uitgeprobeerd en als zeer weldadig had ervaren. We wilden er graag een hebben, maar het was nogal prijzig. Nu kwam ik de infrarooddeken tegen. Ik heb hem meteen besteld. Mijn gezin en ik zijn er laaiend enthousiast over. Ik denk dat het een hit wordt in Nederland. Wanneer je erin gaat liggen voel je de warmte in je trekken, Je ontspant helemaal, pijntjes verdwijnen. In Japan wordt Far infrarood veelvuldig in de ziekenhuizen toegepast omdat er zoveel uitermate positieve resultaten zijn. De enige twee minpuntjes zijn dat de deken voor iemand van twee meter wat langer had gemogen en dat we in ons gezin bijna vechten wie er in de deken mag liggen we willen namelijk alle vier voor het slapen gaan er lekker inliggen. Dus ik denk dat we nog een aantal dekens op het verlanglijstje moeten zetten.

 87. Slaapzak
  ik heb artrose en was al een tijd op zoek naar verlichting van pijn. omdat ik een infraroodcabine te saai vindt ,en het bankje te hard hield het mij tegen om er een te kopen. maar toen zag ik de infrarooddeken ik vindt het een slaapzak want als je er een tijdje in ligt val je van zelf in slaap.ik lig nu lekker zacht op mijn bed en geniet van de warmte die mijn pijn verlicht. voor de prijs hoef je het niet te laten, véél goedkoper dan een cabine. ik ben er blij mee

 88. Deken
  Heb nu ruim 2 weken de deken Ga er iedere dag in De warmte voelt prettig aan en ik voel me meestal zo ontspannen dat ik in slaap val Ik heb fibromyalgie last van stijfheid en pijn aan spieren en pezen Voor de stijfheid en de pijn heeft het helaas nog niets geholpen hopelijk komt dat nog Thea

 89. Heerlijke deken
  Ik ben een masseur en gebruik de deken bij de massage’s. De klanten zijn heel tevreden en ontspannen, en hebben er baat bij. Ik gebruik hem ook zelf en de warmte gaat echt naar binnen in het lichaam, en dus een echte aanrader.

 90. Desiree Stassar moderator van het FES forum

  Aanrader
  Ik heb tijdens de gezond en wel beurs de infrarooddeken aangeschaft. Ik was al enige tijd aan het overwegen om een infraroodcabine te gaan kopen, maar de ruimte in huis was hierbij toch wel een probleem. Toen ik op de beurs deze deken zag en hem ook mocht uitproberen was ik zo onder de indruk van de warmte dat ik hem direct heb gekocht. Ik ga er een paar keer per week inliggen en moet zeggen dat het echt heerlijk is. Ik heb Fibromyalgie (reuma van de weke delen) en heb dus dagelijks last van mijn spieren. De warmte van deze deken geeft echt verlichting. Ik vind het dus een echte aanrader! Ok, het is even een uitgave, maar dan heb je ook wat.

 91. Heerlijk
  Op de 50 Plusbeurs werd ik uitgenodigd om even plaats te nemen op de infrarooddeken in de stoel. En omdat ik de dag van te voren een rugspier had verrekt, ben ik inderdaad gaan zitten. Wat een heerlijke warmte. Behalve wat probleempjes met mijn rug heb ik ook reuma en voor beide aandoeningen is de diepdoordringende warmte van de infrarooddeken een zaligheid. Ik ontspan goed, ik heb het idee dat mijn gewrichten soepeler worden en als ik er ´s avonds gebruik van gemaakt heb, slaap ik uitstekend. Een echte aanrader voor iedereen die last heeft van gewrichten en-of spieren en niet de mogelijkheid heeft om een infraroodsauna in huis aan te leggen of met regelmaat naar de sauna kan gaan. Ik geniet er volop van en omdat de deken klaar ligt op het logeerbed is het een kwestie van de knop aanzetten en er gebruik van maken. Bijzonder gebruiksvriendelijk.

 92. Heilzame werking
  Ik ben sinds een week of drie in bezit van de infrarooddeken en hij bevalt ZEER GOED! Heb eerst contact gehad met mijn arts om te vragen of ik er gebruik van kon maken, vanwege ernstige vaataandoening. Gelukkig was dit geen probleem. Ik slaap veel beter, heb s’nachts minder last van spasme/krampen en sta daardoor veel uitgeruster op. Ook nauwelijks last van ochtendstijfheid door reuma/artrose. Zodra ik er een paar dagen geen gebruik van gemaakt merk ik het meteen. Voor mij heeft het dus echt een heilzame werking!

 93. Heerlijk, eindelijk ontspannen
  Na het lezen van een artikel en daarna de ervaringen van mijn tante en oom besloot ik ook een deken te kopen. Ik werd prettig en goed voorgelicht. Het is super om in het deken te liggen. Vanwege mijn spieraandoening kunnen mijn spieren zich bijna niet ontspannen maar dankzij het deken wel. En dat is zo’n verademing. Super gewoon. Eerst was het maar een paar keer in het jaar als ik een dagje sauna ging doen, maar nu kan ik elke dag van ontspannen spieren genieten als ik wil. Ook merk ik dat ik meer ontspannen ben en dan bedoel ik niet alleen mijn lichaam. Ik slaap na het liggen hierin ook heerlijk. Het is fijn dat mijn nachtrust verbeterd en ook dat ik soepelere gewrichten heb. Kortom een gouden zet! Vooral het afnemen van de spierspanning is voor mij een uitkomst.

 94. Een GOUDEN DEKEN
  Wij mochten van Petra en Paul op zaterdagavond nog langs komen om de deken op te halen. Na een hele goede uitleg hoe het allemaal werkte gingen we door de sneeuw weer naar huis. Ik heb de deken meteen uitgeprobeerd en het was een zaligheid die warmte. Ik ben namelijk een fibromyalgie patient maar heb ook osteoporose. Hoe goed blijkt nu na een maand, ik had zoveel pijn dat ik aan de opiaten zat en aan zware ontstekingsremmers. Deze afgelopen maand heb ik alleen nog maar af en toe een Paracetamol ingenomen voor de pijn. Ik voel me veel beter geen bijwerkingen meer van alle zware medicijnen en een heel ander mens. Verder heb ik gemerkt dat veel huisartsen nog niets weten van deze deken zodat misschien veel patienten die er baat bij zouden hebben er van verstoken blijven. Dus vertel het aan iedereen die het horen wil of voelen wat een GOUDEN DEKEN dit is.

 95. heerlijk die warmte
  Al jaren ben ik op zoek naar iets wat met infra rood te maken heeft. Ik heb al verschillende voorlichtingen bezocht over infra rood sauna’s. Maar op de een of andere manier, had ik het gevoel dat dat toch niet hetgeen was wat ik zocht. Tot dat ik via een tip van mijn buurvrouw op internet ben gaan lezen over de infra-rood deken. De gebruikers vertelden allemaal enthousiast hun verhalen over de deken. Ik heb zelf verschillende vormen van reuma (bechterew, fybromyalgie, artrose en artritis). Ik ben 41 jaar oud. In 2003 kreeg ik te horen dat ik Bechterew had en in de jaren daarna kwamen daar de andere vormen van reuma bij. Dus dacht ik ga het maar eens die infrarood deken uitproberen. Ik heb de infra-rood-deken maar 1 week op proef te hoeven hebben om voor mezelf te constateren dat dit het ECHT is voor mij. Ik ben iedere keer weer blij als ik er in kan. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik vaak in slaap val. Maar zoals denk ik wel bekend hoort moeheid ook bij reuma. Dus als ik dan weer wakker wordt, ben ik heerlijk warm, voel geen pijn en ben ook weer uitgerust. Ook als je met deze koude dagen boodschappen hebt gedaan of naar de stad bent geweest is het een verademening als je thuis komt er weer even in de de deken kunt kruipen. Mijn kinderen hebben inmiddels ook de deken ontdekt en die vinden het ook heerlijk. Het is wel belangrijk dat jezelf ontdekt welke temperatuur voor jou het fijnste is. Dat is heel persoonlijk heb ik inmiddels binnen mijn gezin ervaren. Dus echt een aanbeveling om dit te gaan gebruiken als je last hebt van reuma. Maar ook als je het snel koud hebt!

 96. wat een genot
  wij hebben de deken net voor de kerstdagen gekocht,mijn man en ik gebruiken hem bijna iedere dag een half uurtje,wij hebben steeds minder last van onze gewrichten en spieren we staan ’s morgens weer soepel op. het is genieten.

 97. WENDY (Antwerpen)

  EEN VERADEMING
  sinds een tijdje heb ik mij een infrarooddeken aangeschaft , eindelijk een nuttig “toestel” waar ik eens wat baat bij heb ! Ik heb sinds 3 jaar CVS en heb al zeer veel uitgetest,aangekocht en uitgeprobeerd . dikwijls zonder of een met heel klein beetje resultaat. Tot ik het infrarooddeken ben tegengekomen. Ik heb dan contact opgenomen met deze zeer vriendelijke mensen die me hebben uitgenodigd om dit deken te testen. Dit heb ik dan ook gedaan en het resultaat is echt wel fantastisch ! ik zet de temp. en timer op max. en dan voel je echt de pijn die zo diep zit stilletjes aan uit je lichaam wegtrekken . Je benen en armen die soms precies 100 kg wegen voel je verlichten en na 45 min. voel je echt nog wel eens een pijnloos moment ! iets wat een CVS patiente zeker weet te waarderen. Alleen zoals andere lotgenoten wel zullen weten moet je een moment van rust kennen om er ten volle van te genieten en de pijn uit je lichaam te laten vloeien en dan ben je toch wel enkele uren redelijk goed ! ik zou zeggen test het en evalueer wacht af wat voor resultaat dit bij je heeft . Dit heb ik ook gedaan en ben de week erna de deken gaan halen . aan iedereen veel succes ….

 98. 5-1-2009
  Sinds enige weken gebruik ik de infrarode deken en hij bevalt me uitstekend. Ik heb M.E. (zwakke spieren waardoor ik snel verkramp) en artrose. Ben ik verkrampt of heb ik last van m’n gewrichten, m.n. bij vochtig weer, dan is de deken een uitkomst. Voorheen kon ik ook niet tegen de vrieskou, alles deed me dan pijn en nu heb ik daar geen last van. Kortom: ik heb mezelf een geweldig geschenk cadeau gedaan en wil de deken niet meer missen.

 99. lekker chillen
  we hebben in eerste instantie de infrarooddeken aan geschaft omdat mijn vrouw veel last heeft van artrose , en ze had veel baad bij warmte dus de gedachte ging uit naar een infraroodcabine maar het nadeel daar van is dat je eigenlijk nog niet echt kan ontspannen je ligt of zit op een harde onder grond en met de deken is dat niet dus vandaar deze aankoop .De eerste reactie van mijn vrouw is dat ze de eerste 15 min overal tintelingen en pijn daarna is het een welness daar ze de gehele dag plezier aan beleeft met minder pijn ik zelf blijk er flink te snurken volgens mijn vrouw DUS LEKKER CHILLEN

 100. kan niet meer zonder
  Ik heb al 2 jaar ontzettende spierpijnen. overbelasting door dingen te doen (huishouden, niets raars). stress en spanning. ik sleepte me al 2 jaar naar de vrijdag, het weekend had ik om bij te tanken en maandag gingen we weer. geen leuk leven, al maak je ervan wat je kunt. het brak me soms weleens zo op, dat ik gewoon niet kon leven. en actieve mama, vrouw kon zijn met altijd pijn. afijn in het reguliere circuit kwam ik niet verder behalve dat de dokter mij het advies gaf massage’s of warmte. afijn via google kwam ik op deze site. zo wanhopig als ik was, ben ik dezelfde avond de deken op gaan halen. was wel heel sceptisch. in het begin voelt dat liggen ook raar. maar je bent er zo aan gewend. ik ga nu elke dag minstens 2x 3 kwartier in de zak. de ene keer wat warmer dan de andere keer,dat voel je vanzelf. Echt er gaat een wereld voor me open. doordat ik geen verzuring meer heb door de snelle doorbloeding heb ik ook geen pijn meer en ben dus een stuk minder en dus ook vrolijker. heb weer tijd voor leuke dingen. zelfs mijn dochter van 10 zei laatst, mam toch maar goed dat je die zak bent gaan halen. de service van de contactpersonen is super. ze zijn begrijpend, meelevend, geduldig. ik was diezelfde dag ’s avonds al welkom en het voelde als een warm bad zoveel begrip. eindelijk. Paul belde mij zelfs deze week hoe het ging. Dus wat mij betreft, het bedrag is goed besteed en je hebt er zo uit, het kost je weinig stroom. echt ik heb er zoveel baat bij en daardoor een fijner leven gekregen dat ik dit wel met de hele wereld wil delen. dank je voor je aandacht.

 101. Erika Klever.

  Dé Oplossing….
  Sinds een paar jaar heb ik de ziekte van bechtrew en heb daardoor altijd pijn in mijn botten en spieren, vooral in mijn ruggenwervels,heupen en bekken.Daardoor ben ik het altijd veel strammer en stijver in mijn doen en laten.Sinds enkele maanden ben ik nu in bezit van de infrarooddeken en ga daar bijna elke dag ong. 45 min. inliggen.Mijn spieren knappen daar erg van op en ik voel me dan ook uren veel soepeler en zijn mijn bewegingen dan ook veel minder pijnlijk.Ik wil het dan zeker ook iedereen aanraden die nog mocht twijfelen over de aanschaf!!! Het is ff een uitgave, maar ZEKER de moeite waard!!!!

 102. infrarood deken in de salon
  Daar ik met lichaamspakking bij mij in de salon wilde gaan werken zocht ik iets om het lichaam warm te houden. Bij een collega van mij gebruikten ze twee stuks infrarood warmte lampen. Infrarood is een heerlijke doordringende warmte, alleen vond ik dat de lampen dan niet het hele lichaam goed konden verwarmen. Het liefst had ik een warmtedeken met infraroodwarmte. Dus op zoek op de digitale snelweg. Bij veel groothandelaren zijn warmtedekens te koop; alleen zijn ze vrij prijzig. Je moet altijd maar het aankoopbedrag nog terug zien te verdienen! En meestal was het ook niet met infraroodwamte. Dus verder zoeken op internet tot ik stuitte op saunadeken.nl. Informatie opgevraagd; men kende geen ervaringen met lichaamspakkingen. Maar ik durfde de stap toch aan, omdat je de infrarood-warmte kunt instellen en de prijs was aanzienlijk lager dan alle andere warmtedekens bij groothandelaren. Nu kan ik zeggen; ik heb hem aangeschaft en absoluut geen spijt van gehad. De klanten vinden het in het algemeen HEERLIJK! En daar kan ik alleen maar tevreden over zijn! Sandra Krus

 103. Infrarooddeken welkom
  Het is al weer enige tijd geleden dat ik de infrarood-deken bij jullie kocht. In het begin lag ik er elke dag 3 kwartier(42 minuten) in. Daarnaast ging ik naar een cranio-sacraal therapeute. Die combinatie zorgde er voor dat ik in plaats van 3 á 4 pijnstillers/ontstekingsremmers, maar meer 1 per etmaal nodig had en heb. Het houdt dus in, dat ik nooit kan zeggen het heeft daaraan gelegen of dat is de remedie. Maar ik wil wel mijn eerste ervaring delen met alle aspirant-kopers van een infrarood deken. Ik lijd zeker 2 á 3 jaar zo niet al veel langer aan reuma, de speciale vorm is artritis psoriatica,dat is geconstateerd door zowel een keuringsarts, een huisarts, als een reumatoloog. Geen enkele behandeling van de reumatoloog sloeg aan, alle vormen van movicox en andere zooi sorteerden geen effect. Toen zei de reumatoloog: “Dan krijgt u nu een chemo-kuur. “Waarop ik zei: “Daar beslis ik nog altijd zelf over. Ik ga wel kijken in het alternatieve circuit.” Het is ook de houding van de Nederlandse reumastichting: houd het niet bij een vorm van medicatie en denk niet alleen in termen van reguliere geneeskunde, maar zoek een acceptabele combinatie van beiden. Zonder de reguliere geneeskunde had ik niet meer geleefd, zonder de alternatieve geneeskunde was ik niet zo gezond geweest. Na voortreffelijke behandelingen via acupunctuur, bio-resonantie en natuurgeneeskundige kwam ik uiteindelijk een keer in de infrarood deken. De eerste keer dat ik daarin lag, voelde het goed en weldadig. Na een sessie van drie kwartier heb ik vijf uur volledig pijnvrij me kunnen bewegen, terwijl de bewegingen ook dusdanig waren, dat het leek of je met een jonge frisse god te maken had. Ik maakte diepe kniebuigingen, terwijl ik anders niet eens een trap af kon lopen. Ik werd zo enthousiast, dat ik zelf zo’n deken wilde hebben. Maar ik moet erbij zeggen, dat dit effect slechts vijf uur duurde en niet meer in diezelfde mate terug gekomen is. Ik gebruik de deken nu als heel welkome ondersteuning van de medicatie, die dus teruggebracht is naar 1 tablet ibuprofen 40 mg per etmaal. Ik kan dus ieder die met reuma te maken heeft aanraden, ga een keer proberen of je er ook baat bij hebt en bestel vervolgens- na één of twee proefsessies in – een infrarood deken. In vijf of zes sessies heb je de kosten van zo’n deken eruit. Je maakt niet de ontkalking van chemokuren mee, je krijgt geen bloedinkjes die elke pretnison-kuur begeleidt. De ervaring leert, dat de reguliere geneeskunde er meestal niks van moet hebben, het zelfs als kwakzalverij betitelt, maar voorlopig ben ik toonbeeld van een gezonde zestiger ondanks mijn kwaal. Onno Albada

 104. Ineke van de Scheur

  lekker
  Ook ik was op zoek naar een infraroodcabine. Die is duur en toch een sta in de weg. Mijn dochter wees mij op de infrarooddeken die vermeld werd in de nieuwsbrief voor Crohnpatienten. Via de website contact gelegd en ik kon de deken zo ophalen. Zwart infrarood? Nog nooit van gehoord maar ik vind de warmtedeken heerlijk. Met name de stijfheid maar ook de pijn bij ra worden verlicht. Zeker ‘s-morgens sta ik soepeler op. Helemaal tevreden.

 105. fibromyalgie
  Ik heb nu enkele weken de deken in huis en ben er superblij mee!Ik wilde eerst graag een infraroodcabine, maar die zijn zo prijzig en groot, de deken is een nog beter alternatief, makkelijk op te bergen, eventueel mee te nemen en lekker comfortabel. Ik duik zo’n 3-4 keer per week op mijn eigen bed (dus ligt lekker zacht) in de deken ,voor een uurtje.Ik merk dat ik heerlijk ontspan, maar vooral de stijve en pijnlijke spieren worden stukken soepeler.Het opstaan ’s morgens gaat veel vlotter en minder pijnlijk.En als ik een zware dag heb gehad waarvan ik weet dat ik normaal de volgende dag veel last heb ,heb ik daar nu met de deken vrij weinig problemen mee. Een echte aanrader.

 106. Genieten!
  Voor mij is deze deken een ware uitkomst. Ik ben erg blij dat ik hem in huis heb gehaald.Omdat ik vaak pijnlijke spieren en gewrichten heb en vaak darmkrampen kruip ik dagelijks in mijn dekentje en ontspan helemaal. Door een veel betere doorbloeding worden de krampen een stuk minder of verdwijnen helemaal. Kunt u zich voorstellen hoe blij ik hiermee ben… Ik kruip er met veel plezier in en kom zalig ontspannen weer te voorschijn. Een aanrader! P.S. Mijn man die er voor zichzelf niet zoveel in zag kruipt momenteel snel in mijn dekentje als hij met pijnlijke spieren van het klussen bij onze zoon thuiskomt.

 107. Fibromyalgie
  Hallo iedereen zoals andere berichten hier heb ook ik fibromyalgie en inderdaad met het deken heb ik ook verlichting en de stijfheid verbeterd, ik heb vooral ook last in mijn heup gekregen en als ik het deken regelmatig gebruik ondervind ik een opmerkelijke verbetering, het lukt me niet alle dagen van het te gebruiken en dat voel ik wel maar dan is het eens zo zalig als ik er weer in lig, ik moest van mijn dokter ook afvallen en heb ondervonden dat met het gebruik van het deken mijn stofwisseling ook verbeterd, ik kan het aan iedereen aanbevelen

 108. Geweldige ervaring!
  Sinds 2 weken gebruik ik de saunadeken en ik ben superenthousiast, ik heb fibromyalgie en ben veelal stijf en heb veel pijn, door elke dag tenminste 1x in de deken te gaan heb ik langzamerhand de pijn en stijfheid een stuk minder op de voorgrond en de afgelopen 2 dagen zelfs helemaal zonder pijn. Ik ben gisteren helemaal niet in de deken geweest vanwege omstandigheden en ik kon het de volgende dag onmiddellijk merken. Ik heb er maar 1 woord voor deze saunadeken en dat is GEWELDIG!!!

 109. Zalig ontspannen
  Mijn huisgenoten waren een beetje sceptisch : ‘Wat heb je nu weer gekocht’ ? Maar na een paar dagen het bekijken terwijl ik in mijn deken kruip en steeds maar vertellen hoe zalig ik me wel voel achteraf ( ben geopereerd aan men rug en mag nog geen kinesi-therapie doen), kijken ze nu al wat jaloers haha Het effect van een gewone sauna kende ik reeds, moet bekennen dat hetzelfde effect merkbaar is en dat ik als ik het vlak voor het slapen doe, ik nog weinig problemen heb met het inslapen, want ben dan ‘zalig moe’ en niet ‘geradbraakt moe’. Het extra ‘vet verbranding’ heb ik nog niet gemerkt, zal ik waarschijnlijk pas merken op langere termijn.. In het algemeen een aanrader.
  Groeten uit België, Lizzy

 110. Ik ben helemaal happy!
  Sinds 2 weken ben ik een blije gebruiker van de saunadeken. Ik heb Fibromyalgie en Artrose, maar al na de 2e keer de deken te hebben gebruikt voel ik me een stuk beter Ik ben minder stijf en de pijn is stukken minder. Ik gebruik de deken nu om de dag op 42 graden voor 35 minuten en vindt het heerlijk. Groetjes Esther

 111. infraroodslaapzak
  Bevalt de deken? Nou en of. Hij is een beetje smal, maar dat is te verhelpen. Het is zwart infrarood, klopt dat? Ik zie tenminste geen rode gloed. Maar hij verzacht zoveel. En vlak voor het slapen werkt hij het beste. Ik ben blij dat ik er telkens in kan. Vriendelijke groet, H.v.Buuren

 112. Grandioos
  In november kwam mijn man huis met een advertentie uit Tilburg en omstreken. Nadat ik deze had gelezen was ik heel enthousiast , want we waren ons al aan het oriënteren voor een infrarood sauna, maar door gebrek aan ruimte stelde we het telkens uit. Ik heb hem nu een paar weken in huis maar ik kan er bijna niet meer zonder .Als ik twee dagen niet in mijn deken heb gelegen dan ben ik weer zo stijf als anders en heb dan ook weer veel meer pijn. Ik lijdt aan reuma en heb al een paar kunst gewrichten.Ik vindt deze deken een echte aan rader.

 113. Loes Raaphorst Den Haag

  Het ei van Columbus!
  Sinds er twee jaar geleden bij mijzelf fibromyalgie is vastgesteld ben ik uiteraard op zoek gegaan naar allerlei mogelijke oplossingen en middeltjes om te kwaal een beetje draaglijk te houden. Dus slik ik Glucosamine en Visolie capsules, sta ik regelmatig op mijn trilplaat, ben ik voortdurend met mijn kersenpittenzak in de weer en probeer ik toch zo veel mogelijk in beweging te blijven. Toen hoorde ik over een ‘infrarooddeken’. Nu ben ik zeer kritisch en beslist niet lichtgelovig, dus wilde ik dit eerst zelf wel eens even uitproberen. Dus lag ik afgelopen week voor het eerst van mijn leven in een infrarooddeken. Eerlijkheid gebiedt mij te vermelden dat ik nog nooit in een echte sauna ben geweest, laat staan een infrarode sauna. Navraag bij mensen die hier wel ervaring mee hebben had mij al verteld dat de werking van een infrarode sauna een aantal uren nadien nog voelbaar is. Ik was dus heel benieuwd of een deken ook zo’n effect zou kunnen hebben. De gebruiksaanwijzing is heel duidelijk én simpel. De deken lijkt op een slaapzak maar dan in plaats van een rits, klittenband. Tijd en temperatuur zijn afzonderlijk in te stellen naar ieders persoonlijke voorkeur. Ik heb de eerste keer voor 40 graden en 30 minuten gekozen.Even voorverwarmen en daar gleed ik dus voor het eerst in de infrarooddeken. Het was heerlijk! Ik voelde me werkelijk zo tevreden als een Poe eh Loesje voor de kachel! Veel te kort naar mijn zin hoorde ik de zoemer en zat mijn tijd er al weer op. Maar, haha, het grote voordeel was wel, dat mijn bed, waar ik de deken bovenop had gelegd, nu ook heerlijk warm was, en ik dus in no time in dromenland was! Heerlijk uitgerust werd ik even later wakker, en voor het eerst in jaren kwam ik niet stijf mijn bed uit! Ik hoefde niet bij te komen, te rekken en te strekken, maar kon vrijwel meteen met mijn werk beginnen. De tweede keer heb ik gekozen voor 42 graden en 40 minuten, wat ook de normale stand van de infrarooddeken is. Dit bleek voor mij nog iets te warm en iets te lang. Na een half uur heb ik hem toen uitgezet en ben nog even onder mijn dekbedje gedoken. In de gebruiksaanwijzing staat dit overigens ook heel duidelijk dat de temperatuur voor ieder heel persoonlijk is.Al bij al kan ik nu concluderen dat de infrarooddeken werkelijk ideaal is voor fibropatiënten, met name omdat je er je huis niet voor uit hoeft, het veel goedkoper is dan de aanschaf van een echte infrarode sauna en zelfs goedkoper dan een aantal bezoeken aan een saunacentrum. Al bij al ben ik heel blij met de positieve effecten die de deken voor mij heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.